Τη “Σολομώντεια λύση” των τριών μηνών επέλεξε τελικά το ΥΠΕΝ για την παράταση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων με το ισχύον καθεστώς το ΥΠΕΝ. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την παράταση τακτοποίησης των αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Υπουργός επισήμανε πως ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η παράταση είναι οι έκτακτες δυσκολίες που προέκυψαν στη διαδικασία λόγω της πανδημίας και του lockdown των προηγούμενων μηνών, τονίζοντας ταυτόχρονα πως οι πολίτες θα πρέπει να δουν τη συγκεκριμένη παράταση ως την τελευταία τους ευκαιρία για την ευνοϊκή τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους, δεδομένου ότι δε θα υπάρξει αντίστοιχη νέα παράταση αλλά θα ακολουθηθεί η νομοθεσία ως έχει. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η σχετική απόφαση αναμένεται να δοθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Πέρα από την παράταση της διαδικασίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων, ο Υπουργός στάθηκε και στις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Τα αυθαίρετα αυτά (συνολικά 1.108) θα κατεδαφιστούν σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη μέσα στους επόμενους μήνες, δείχνοντας σύμφωνα με τον Υπουργό την πολιτική βουληση του ΥΠΕΝ για τις κατεδαφίσεις, οι οποίες στο παρελθόν κολλούσαν για διάφορους λόγους, όπως π.χ. γραφειοκρατία, πολιτική αδράνεια κλπ.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης, πέρα από τα ζητήματα των αυθαιρέτων αναφέρθηκε στις δυσκολίες των ιδιωτικοποιήσεων εν καιρώ πανδημίας οι οποίες προχωρούν, σχολιάζοντας τις περιπτώσεις των ΔΕΠΑ Υποδομών, ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΔΕΔΔΗΕ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΠΕ. Αναφορικά με τη ΔΕΗ, σημαίωσε πως η επιχείρηση εξακολουθεί να μην ανθεί οικονομικά αλλά η εξυγίανση της είναι στο σωστό δρόμο και πρέπει να συνεχιστεί. Τέλος, επανέλαβε τις δράσεις του ΥΠΕΝ στην κατεύθυνση της απολιγνιτοποίησης και της στροφής της επιχείρησης προς τις ΑΠΕ.

πηγή : https://www.b2green.gr